top of page

Sydspanien - Andalusien 30. september - 7. oktober 2023
Sydspanien, Costa Del Sol, Malaga provinsen, Andalusien.

Oplev Malaga Provinsens smukke hvide byer, El Torcal samt Caminito Del Rey. Er der godt med energi sidst på ugen skal vi selvfølgelig også forbi Ronda!

DENNE REJSE ER NU ÅBEN FOR TILMELDING

Det er ikke uden grund, at Andalusien går for at være Spaniens smukkeste region, og særligt Malaga-provinsen skiller sig ud. Malaga-provinsen indeholder noget af det mest spektakulære natur, dejlige strande og promenader, samt et væld af restauranter.

 

For tilmelding: Klik her

Læs mere om rejsen herunder.

8 dage, 7 overnatninger*, 5 dage på MC

* Valg af antal overnatninger er helt op til dig selv

Pris: 4300 kr. for 5 dages guidede ture på motorcykel

Prisen inkluderer:

  • En dygtig dansk guide med lokalkendskab

  • En nøje planlagt tur, der sikrer store oplevelser

  • Adgang til turens facebookgruppe. Her kan du skrive med turens andre deltagere samt guiden. Her kan I blandt andet aftale valg af fly

  • Dokument med praktiske detaljer, vejledning, pakkeliste samt dagsprogram

Depositummet udgør 4300 kr.

Du er først tilmeldt rejsen, når du har indbetalt depositummet.

Hvad koster det?

Prisen udgør selve turene med guide. Hertil kommer udgifter til hotel, motorcykelleje- eller transport, transfer og fly. Det betyder, at du selv kan vælge, hvor længe du gerne vil være afsted. Du kan f.eks. kombinere motorcykeldagene med en efterfølgende strandferie. Du kan også vælge et hotel efter dine ønsker, og du kan flyve på et tidspunkt, der passer dig. 

Jeg har gode erfaringer med både hotel og motorcykeludlejer i området. Hvis du vælger anbefalet hotel og motorcykel, vil budgettet se således ud: 

Hotel: 2.555 kr.  7 nætter på anbefalet hotel + morgenmad i delt dobbeltværelse nær strand eller med pool (enkeltværelsetillæg 1.850 kr.) Inklusiv privatparkering af motorcyklen.

Motorcykel: Fra 3.355 kr.  Kategori 'Naked Sport' og 'Sport Touring'.

Der er mange modeller at vælge imellem Klik her for at se mulige motorcykler.

Transfer: 300 kr. Anbefalet transfer fra lufthavn og til hotel tur/retur

I alt: 10.510 kr. / bagsædepassager 7.155 kr. 

Rejs nemt: Få hjælp til valg af hotel og motorcykelleje. Fordelen ved denne løsning er, at du kommer til at bo med de andre rejsende, og at du er sikret en god pris på motorcykelleje samt levering af motorcyklen direkte på hotellet.

Rejs fleksibelt: Vælg et hotel efter egne præferencer, f.eks. ved søgning på booking.com eller hotels.com. Find en udlejer af din yndlingsmotorcykel i området, og forlæng eller forkort ferien, som det passer dig.

Der er altså overordnet set 2 løsninger:

5 gode grunde til at anvende OplevEuropa:

  1. De bedste oplevelser: Jeg kender de bedste steder, de gode ruter, de gode naturoplevelser, seværdigheder samt restauranter

  2. Du sparer tid: Jeg planlægger turen ned i mindste detalje

  3. Erfaren turleder: Slap af og lad mig tage ansvaret undervejs

  4. Lokalkendskab: Jeg har tidligere været bosat i området, og kender hver en vej

  5. Eventyret: Jeg kører på motorcykel for eventyrets skyld

Hvor langt skal man køre om dagen?

Er du en gruppe der skal afsted er det naturligvis gruppens beslutning hvad tid vi står klar om morgenen og hvad tid i ønsker at være hjemme til eftermiddag. Men er det en rejse hvor enkeltpersoner kan tilmelde sig som denne fastsætter jeg tidspunktet.

Vi plejer at være klar ved motorcyklerne omkring kl 09. og retur til hotellet omkring kl. 17. 

- Det betyder naturligvis ikke 8 timers nonstop kørsel. Men en dag med kaffepauser, spisepauser samt længere holdt ved smukke udsigter samt seværdigheder. 

Vejledende turbeskrivelse:

Dag 1. Lørdag 30. september 2023.

På den første dag skal du med flyet mod dejlige Malaga. Her vil der vente dig nogle dejlige dage. Du bestemmer helt selv afrejse lufthavn. Jeg vil anbefale dig at ankomme til hotellet inden kl. 18 så vi kan holde velkomstmøde om aftenen, samt at i kan være til stede ved udleveringen af motorcyklerne.

Uanset hvilke tid du flyver i dette døgn vil du blive hentet i lufthavnen samt kørt til hotellet, hvis du vælger det anbefalede transferselskab. Da dette blot er en anbefaling står det dig frit for. Du er naturligvis også velkommen til at ankomme før den 30. september hvis du ønsker dette.

For rejsens deltagere vil der blive oprettet en facebookgruppe hvor vi sammen kan koordinere en fælles afrejse. Denne afrejse ligger som regel på et behageligt tidspunkt men koster måske også lidt mere end den billigste afgang. Valget er dit.

 Transferselskabet vil naturligvis stå med et skilt og føre dig og din bagage ud til bilen hvorefter i vil køre mod hotellet. Hvis du ankommer før mulig tjek in på det anbefalede hotel (tjek in fra kl. 14.00) har du tid til rådighed til at se dig lidt om. Lander du senere vil du blot kunne tjekke ind og finde dig tilrette på værelset. Du nævner blot dit navn i skranken hvorefter du vil blive tjekket ind.

Til aften vil der være briefing omkring dagene samt udlevering af nøgler til motorcyklerne.

Vi vil herefter gå ned til motorcyklerne, hvor I vil få grundig instruks i motorcyklerne, herunder køreprogrammer, lås, quickshift, osv. såfremt det er den anbefalede udbyder i har valgt.

Dag 2. Søndag 1 oktober 2023. Køredag 1

I dag vil vi begive os stille og roligt ud på på den første køredag.

Fokus vil være at lære motorcyklerne at kende, samt at finde ud af, hvad det vil sige at køre på motorcykel i Spanien.

I løbet af formiddagen vil jeg markere en vejstrækning til jer med en masse dejlige sving, som I nu kan køre på egen hånd i eget tempo. I vil blive sendt afsted med godt mellemrum så i ikke skal tænke på foran- eller bagved kørende. Dette er meget givende i forhold til at lære motorcyklerne at kende. Når det er på plads i løbet af formiddagen, vil vi nyde en lækker middag på et lokalt spisested. 

 

Efterfølgende vil vi begive os ud mod den første seværdighed.

 

Dag 3. Mandag 2. oktober 2023. Køredag 2

I går var fokus at få et godt kendskab til motorcyklen, hvilket er færdigheder, vi skal bruge på køredag 2. I dag vil vi skrue op for kadencen og komme ud på en noget længere tur.

Dagens højdepunkt vil være en blanding af fantastiske veje langs Alboranhavets kyst, hvor vi vil kunne få et friskt pust fra det store hav samt at nyde nogle flotte udsigter ud over havet med blik til uberørte strande.

Vi vil senere på dagen trække ind i landet, hvor vi vil stige til tops, 1.000m over havet kommer vi hurtigt efter vi har forladt kysten. Udsigterne heroppefra er fantastiske, og vejenes snoninger vil ingen ende tage. Det er ikke usædvanligt at spotte store ørne eller vilde bjerggeder på disse strækninger. Måske vil vi kunne skimte sne på toppene af Spaniens højeste tinder i Sierra Nevada.

Efter en god lang dag fuld af nye indtryk og oplevelser, der skal memoreres, er det skønt at kunne tilbringe resten af dagen med afslapning og en kold San Miguel.

Dag 4. Tirsdag 3. oktober 2023. Køredag 3

I går havde vi en lang dag. Så lad os tage den lidt med ro i dag. Seværdigheder er der mange af i området, så hvorfor ikke tage op og se nærmere på én af de helt unikke?

Naturen her bliver beskrevet som den mest spektakulære i hele Spanien. Stenformationerne samt udsigterne i dette område vil efterlade dig med den ene WAOW-oplevelse efter den anden.

Her vil vi hoppe af motorcyklerne og ned i nogle behagelige sko, for attraktionen ser du bedst på gåben.

I vil blive sluppet fri i en rum tid, hvorefter vi vil have en fælles frokost. Jeg viser naturligvis gerne rundt i dette spændende landskab. Det er muligt her at se forsteninger af havsnegle, som dateres helt tilbage til dinosaurernes tid. Deres diameter er på størrelse med en underarm og de befinder sig i 1400 meters højde. Vildt! 

Dag 5. Onsdag 4. oktober 2023. Køredag 4

Har du hørt om 'Caminito Del Rey'? Formentlig ikke, men hvis du prøver at google det, er jeg sikker på, at det vil fange din interesse.

Caminito Del Rey er en gammel vandrerute mellem to vandreservoirs. Vandreturen er efterhånden blevet til lidt af en turistattraktion, og hvis man ønsker at gå den, skal der bookes billetter i god tid. 

Men billetter er slet ikke et must. Området omkring kongestien er i sig selv et enestående stykke natur. Lodrette klipper falder ned i dybe slugter. Langs klippens toppe svæver de store ådselsædende gribbe. Duer har på mirakuløst vis etableret et helt net af reder på de lodrette skranter.

Området er fænomenalt på motorcykel. Her giver det også god mening at hoppe ud af motorcykeltøjet for at gå en tur i området. Jeg har kendskab til en udsøgt restaurant med den skønneste udsigt, hvor vi vil spise dagens frokost. 

Dag 6. Torsdag 5. oktober 2023. Køredag 5

Sidste dag på motorcykel i dejlige Andalusien. Der er to muligheder for afslutningen af køredagene i Spanien. Enten vil vi afslutte i hotellets nærområde Axarquia, som også var omdrejningspunktet for første køredag.

Her vil en blanding af smukke naturscenarier og et udpluk af de mest snoede veje være dagens mål.

Hvis der skal tages de sidste billeder af motorcyklerne samt holdet, er det naturligvis også i dag, vi skal det. Hvis holdet stadig er ivrige efter mere (hvilket vil være den primære plan) Vil vi køre den lange vej til Ronda. Denne længere tur vil uden tvivl være at foretrække, for får man ikke denne dagstur med går man glip af nogle meget imponerende historiske steder.

Der vil om aftenen blive rundet af med et fælles restaurantbesøg som afslutning på nogle gode køredage.

Når motorcyklerne bliver parkeret i garagen denne eftermiddag, vil jeg modtage nøglerne fra jer alle.

 

Dag 7. Fredag 6. oktober 2023.

Denne dag har I på egen hånd til at få slappet af, bade, eller hvis der skal opleves noget mere kulturelt. Som udgangspunkt er jeg ikke til rådighed denne dag, men ønsker i at booke mig ind til et historisk indslag i området vil det være muligt at blive hentet med bus og bragt til fx. Malaga hvor vi vil kunne nyde dagen med god mad og historisk sightseeing. Såfremt du ønsker at gøre din rejse til Spanien billigere kan du også rejse hjem på denne dag, eller den 5. september til sen aften for at spare overnatningernes pris.

Dag 8. Lørdag 7. oktober 2023.

I lufthavnen og hjem.

​​

Dagene kan variere en hel del. Der bliver ofte byttet rundt på dagene, eller i enkelte tilfælde skiftet nogle af dem ud da det er svært at vide hvor overkommeligt ruterne er for nogle jeg aldrig har kørt med. Men på køredag 1 vil jeg her kunne se hvor jeres niveau ligger og ud fra det korrigere hvis det er nødvendigt. Ovenstående er blot for at vise dagens rytme og indhold.​​

Har du lyst til mere! Så kan guiden bookes ind til andre oplevelser i området som byder på ekstraordinær kultur, historie eller natur.

Galleri fra tidligere ture, klik her. 

Turen afholdes for min. 6 deltagende.

bottom of page