top of page

Tirsdagstur 25/06-19

Sikke en fantastisk tirsdagstur! Jeg må virkeligt sige at den her sad lige i skabet. Først kørte vi til Kongskilde Naturcenter hvor vi gik ned til Tystrup Bavelse søerne hvor jeg havde en god fortælling om søen. Området er Danmarks første naturpark/Reservat og har været det siden 1964. Den blev til en naturpark fordi den lokale landmand med grund ned til Tystrup sø udstykkede grunden til 600 sommerhus grunde. Det ville den daværende kulturminister ikke være med til så staten købte grunden og ligesiden har området stået urørt. 

Efterfølgende kørte vi forbi Sjællands længste langdysse Kellerøddyssen og videre ned til Tystrup resteplads til den næste pause. Derefter kørte vi om til noget af Danmarks eneste urskov Suserup skov som ikke har været opdyrket i 6000 år og har stået uden menneskelig indblanding siden 1800 tallet. 

Andet sidste stop var Fjenneslev kirke. Her er der foregået meget danmarkshistorie. Asser Rig grundlagde kirken han havde to sønner og en fostersøn Absalon som grundlange Roskilde domkirke, Hvor Frue Kirke (Københavns domkirke) Samt borgruinen i Slotsholmen under Christiansborg. Hans anden søn Esbern Snarre grundlagde Hvor Frue Kirke i Kalundborg og anses som grundlægger af Kalundborg by. Asser Rigs fostersøn var Valdemar Sejr datidens danske konge.

16 motorcykler afsted, flere med passager. Små 100km.

bottom of page